lørdag 27. september 2008

Journalisme i Terrorens tidsalder


Journalisme i Terrorens tidsalder
ÅPENT MØTE/Gratis inngang
Mandag 29. september kl.19:00
Rafto Huset, Menneskerettighetsplassen (på Høyden bak Botaniske hagen/Studentsenteret)

Den Colombianske journalisten William Parra som arbeider for latinamerikanske medianettverket TeleSur, bor for tiden i eksil i Venezuela etter drapsforsøk mot ham i hjemmelandet. Myndigheten i Colombia har forfulgt ham i flere år og nylig ble det tatt ut siktelse mot han for terrorvirksomhet og forbindelser med FARC-geriljaen.

Parra sammen med flere andre journalister og opposisjonspolitikere har blitt siktet etter tvilsomme påstander i forbindelse med drapet på FARC-lederen Raul Reyes og bevismateriale på beslaglagte datamaskiner. Den virkelige grunnen for siktelsene er disse journalistenes kritiske arbeid i forhold til den colombianske regjering, landets militære og de ekstreme høyre-paramilitære gruppenes sine brudd på menneskerettigheter.

Møtet er åpningsmøte på Latin-Amerika Uken i Bergen (programmet finnes på hjemmesiden). Møte blir holdt på spansk med tolking til norsk.

Arr:Latin-Amerikagruppen i Bergen
http://www.latin-amerikagruppene.no/Lokallag/Bergen/index.html

William Parra ble intervjuet av både Bergens Tidende, Klassekampen (kun papir utgaven) og Avisa Nordland . Les intervjuene her:
http://www.bt.no/utenriks/article639985.ece
http://www.an.no/nyheter/article3824829.ece?service=print

Ingen kommentarer: