tirsdag 3. februar 2009

Revolutionen fyller 50 år: KUBA I FÖRÄNDRINGENS TID


¿Cuba libre?
Den cubanske revolusjonen er verden over blitt fordømt og hyllet, avhengig av hvor man plasserer seg i det politiske landskapet. Med Fidel Castro på sykeleiet, fylte revolusjonen 50 år i januar. Spørsmålet alle cubanerne stiller seg nå er som følger: Hvor går veien videre?

René Vázquez Díaz er cubansk forfatter, journalist og oversetter bosatt i Sverige. Han jobber for tiden med bokprosjektet Contextos para una Cuba post Fidel (Kontekster for et post-Fidel Cuba). I 2007 vant han den prestisjetunge Juan Rulfoprisen for kortromanenVälkommen till Miami, doktor Leal, som omhandler det cubanske eksilmiljøet i Miami.


Vázquez Díaz arrangerte «Stockholmsmøtet» i 1994, som var det første møtet mellom cubanske eksilforfattere og forfattere som er bosatt på Cuba, og i 2008 ledet han et tilsvarende panel under Waltic-konferansen i Stockholm. Diverse artikler i Le Monde diplomatique – der han er fast korrespondent – og El País, hvor han går hardt ut mot de av eksilcubanerne som mottar økonomisk støtte i USA for å undergrave det cubanske regimet, har gjort ham til hatobjekt for de mest ytterliggående anti-Castrogrupperingene.


I samarbeid med forskningsgruppen KIK («Konflikter og identiteter i Karibia») har Studentersamfunnet invitert René Vázques Díaz til Bergen der det arrangeres to møter:


Onsdag 4 Februar: STUDENTERSAMFUNNET, kl 19.15 Logen Bar

Torsdag 5: UNIVERSITET Bergen, kl 12.15 Studentsenteret, seminarierom A. (Universitetet)

Ingen kommentarer: